EXPOSITIES

Informatie over de kunstwerken vindt u in het overzicht van alle schilderijen en tekeningen.

EXPOSITIES 2019

30 mei t/m 29 september 2019

Mijn werk is deze zomer te zien in Art Gallery Sluis samen met werk van Jean-Luc Bertel, Carlo van Gremberghe
Helma Hulscher (www.helmahulscher.com), Rogier Ruys, Christine Schaake, Aja Snelleman, Jan van Strien
en Lettie Tax.

Art Gallery Sluis
St. Annastraat 61 (tegen over Hotel Dikke van Dale)
Sluis
www.artgallerysluis.eu

 

12 juli t/m 11 augustus 2019

Groepsexpositie So Far so Close

Onze persoonlijke geschiedenis, gevormd door het land van herkomst, omgeving en sociale omstandigheden is van substantiële invloed op wie we zijn en welke kansen we voor onszelf creëren. Het werk van de kunstenaars in deze tentoonstelling handelt over de thema’s identiteit, persoonlijkheid en achtergrond. De geselecteerde kunstwerken zijn een weerspiegeling van het persoonlijk verhaal van elke kunstenaar en vormen bij elkaar een beschouwing van onze gemeenschappelijke geschiedenis.

Kunstenaars: Kristina Benjocki, Beth Namenwirth, Inbar Hasson, Arnout van der Heijden, Andrew March, Natalia Papaeva, Andrea Radai, Laura Roukens en Maria Vashchuk.

Delicate aquarels depict a nearly empty and abstract zone. They are inspired by the area – De Achterhoek (the backcorner), the rural part of the east of the Netherlands – I grew up in. Working on the project ‘So Far So Close’ I realised I really understand the shapes, spaces, colours, structures and lines of this scenic landscape (in dutch called coulissenlandschap). By leaving out as much as possible references to a more recognizable reality  – no trees, no houses, no people, etc. – I create a large space to research my dutch identity.

 

 

 

EXPOSITIES 2018

Zondag 7 en zondag 14 oktober 2018
11.00 – 17.00 uur

Atelierroute 2018 Utrecht • www.atelierrouteutrecht.nl
Lange Lauwerstraat 48 • Utrecht

24 juni t/m 5 augustus 2018

Groepsexpositie • Is getekend • Boterhal, Hoorn • www.boterhal.com

In deze expositie toon ik tekeningen met als titel Daytrip to the Antropocene paradise.

Het Antropoceen is het huidige tijdperk waarin de mens bepalend is voor de toekomst van de wereld. Enerzijds is de welvaart ongekend en ligt het paradijs binnen handbereik, anderzijds reageert de mens met angst en ongemak op de grote veranderingen in de wereld. In deze serie tekeningen zijn mensen afgebeeld die zoeken naar richting. Het is onduidelijk waar ze zijn en welke kant ze op kunnen gaan.

Om dit ‘zoeken naar richting’ zo zuiver en sober mogelijk uit te drukken maak ik gebruik van een combinatie van twee technieken waarin het toeval en het onvoorziene een grote rol spelen: monoprint en houtskool.

Als ik begin aan een tekening heb ik geen vastomlijnd idee van de uiteindelijke voorstelling.Ik start met een schrale monoprint die de suggestie van een ruimte, een landschap, geeft. Wat vervolgens ‘als bij toeval’ ontstaat is de inspiratie voor de houtskooltekening. Houtskool is een perfect medium om op een zoekende manier tot lijnen en vormen te komen.

Ik zet aan, gum en veeg weg, reageer op wat er ontstaat en kerf steeds dieper, met vastere lijnen in het papier. Al dansend over het papier vormen zich personages die opduiken en tegelijkertijd samenvallen met hun omgeving.

 

6 April t/m 30 juni 2018

Solo-expositie • The Village Coffee & Music, locatie Voorstraat • Utrecht

 

Januari en februari 2018

Solo-expositie • Shell Technology Centre Amsterdam.

 

EXPOSITIES 2017

November en december 2017

Solo-expositie • AREAS • ZONAS • GALLERIE/ATELIER Arnout van der Heijden, Utrecht

In deze werken laat ik concrete verwijzingen naar de realiteit los. Ik schilder geen lucht, water of land, ik suggereer ze.
Daarmee verschuift het verhalende van mijn eerdere werk naar de achtergrond.
Er ontstaat een nieuwe ruimte, een zone, waarin de toeschouwer en ik vrij kunnen dwalen en associëren.

En estas fronteras difusas, pero atrayentes,
donde las áreas empiezan a ser zonas de nadie,
un territorio lleno de espacios recónditos e incognitos,
tierras por descubrir de la mano de tus pinturas.
J. Vila-Guerau de Arellano